Ove subote (3. veljače) održana je 20. po redu Zimska škola fizike za učenike osnovnih škola. Zimska škola počela je svečanim otvaranjem i projekcijom kratkog videa koji nas je podsjetio na prethodnih deset godina održavanja i pobudio brojne uspomene.

Omiljeni meteorolog Zoran Vakula održao je predavanje “Vrijeme i klima”, na kojemu nas je upozorio na klimatske promjene i našu ulogu u njima.

Preko 70 učenika sudjelovalo je na četiri radionice čija je zajednička tema bila struktura tvari. Tako su učenici sedmih razreda kroz brojne pokuse istraživali strukturu tvari na radionicama “Gustoća tvari” i “Stanja tvari”, dok su učenici osmih razreda proučavali različite oblike energija tvari na radionicama “Otkrijmo skriveno” i “Pretvorba energija i promjene temperature”. Osim toga, održan je i sajam projekata iz fizike, na kojemu su nastavnici osnovnih škola predstavili projekte koje su vrijedno provodili sa svojim učenicima.

Osim nastavnika osnovnih škola te nastavnika, suradnika i administrativnog osoblja Odjela za fiziku, održavanju Zimske škole u mnogome su doprinijeli i studenti Odjela i ovim im putem i zahvaljujemo na sudjelovanju.

Učenici, ali i njihovi nastavnici, kao i uvijek, otišli su s Odjela zadovoljni, noseći nova znanja, prijateljstva i lijepe uspomene.