Kako spojiti prirodnu znanost, znanost koja sjedinjuje društvene, humanističke i tehničke smjerove te znanost koja njeguje sociološke, odgojne i pedagoške metode, danas nam otkriva Vanja Dušić, učitelj fizike i informatike, baletan i strastveni plesač afro-karipskih plesova. 

Znanost je svjetlo

Magistar ste edukacije fizike i informatike, radili ste kao učitelj fizike, trenutno radite kao učitelj informatike. Recite nam više o toj strani svog života?

– U karijeri također volim različite izazove. Uz rad u školi, sudjelovao sam u mnogim projektima različitih tema i mobilnostima. Usto, imam priliku surađivati s Odjelom za fiziku na istraživanjima nanomaterijala. Genijalna ekipa s Odjela uvrstila me u tim s kojim sam izdao znanstveni članak u časopisu Journal of Physics. Iako sam dao manji doprinos od ostalih članova, znači mi puno takvo ostvarenje. Zanima me istraživanje područja koje još nitko nije taknuo, osjećaj je kao da uključuješ svjetlo u mračnoj sobi, a veliki je gušt ugledati svjetlo kojem si pridonio.

Cijeli razgovor pročitajte na:

https://www.glas-slavonije.hr/kolumna/59/6425/Vanja-Dusic-Osijek-oduvijek-plese-plesna-je-scena-i-danas-jednako-ziva

Glas Slavonije, piše: Srđan Lukačević