Odjel za fiziku u Osijeku je u sklopu projekta “Fizika kao studij budućnosti” jučer, 12.5.2022., ugostio oko 50 učenika trećih razreda II.
i III. gimnazije iz Osijeka, Elektrotehničke i prometne škole iz Osijeka te Graditeljko-geodetske škole također iz Osijeka. Tijekom malo više od tri sata vrijeme je bilo ispunjeno raznim aktivnosti.

Na samom početku imali su priliku razgovarati sa zamjenikom pročelnikom Odjela za fiziku u Osijeku izv.prof.dr.sc Igorom Lukačevićem, koji je predstavio kako Odjel tako i mogućnosti koje Odjel nudi kao fakultet ali i odskočna daska za buduće zaposlenje.

Kroz radionički dio prošli su teme kao što su programiranje, robotika, modeliranje nanomaterijala, moderno u modernoj fizici, …

I na samom kraju, umjesto STEM QUIZ-a koji je bio planiran u suradnji sa Studentskom udrugom mladih: Tardis, učenici su poslušali vrlo inspirativno i motivirajuče predavanje pod nazivom “Put fizičara: na pragu budućnosti” predavačice Ane Petrinec, magistre fizike i inžinjera optike u tvrtki ORQA d.o.o. Predavanje je organizirano i u sklopu Tjedna karijera.

I na kraju, kao što se može s fotografija i vidjeti, učenici su izuzetno zadovoljni provedenim vremenom i dobivenim informacijama, te se vidimo sljedeće godine u studenom u klupama Odjela za fiziku.