Alumni.

Što je alumni klub?

Alumni klub čine svi bivši studenti Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku. Cilj Alumni kluba je uspostavljanje i održavanje veza s bivšim studentima Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku i razvijanje suradnje s institucijama u kojima su zaposleni.

Podaci o diplomiranim studentima obnavljaju se svaki puta nakon promocije. Pozivamo sve bivše studente Odjela za fiziku da se prijave te sudjeluju u alumni klubu odjela.

Tablica prvostupnika Odjela za fiziku
Tablica diplomiranih studenata Odjela za fiziku

Izdvojeni studenti

ALEKSANDAR ŽIVKOVIĆ znanstvenik-fizičar u Velikoj Britaniji

Ubrzo nakon diplomiranja zaposlio sam se kao znanstvenik na projektu Sveučilišta u Cardiffu. Odjel za fiziku pružio mi je potrebna znanja i vještine kako za poslove vezane uz nastavu, tako i za daljnje potrebe doktorskog studija. Ono što bih posebno istaknuo je izvrsnost i pristupačnost nastavnog osoblja Odjela. Rado bih ponovno upisao isti studij, ovaj put uz veću uključenost u postojeće izvannastavne projekte i aktivnosti. Budućim studentima bih iz iskustva preporučio da sve prepreke na koje će naići tijekom studija prihvate kao izazov i izvor motivacije.

DANIJELA KUVEŽDIĆ asistentica na Odjelu za fiziku

Zaposlila sam se kao zamjena u srednjoj školi i prije nego što sam diplomirala. Posao iz snova, na Odjelu za fiziku, počela sam raditi pola godine nakon završetka studiranja. Kao bivša studentica, a sadašnja asistentica, svakako bih Vam preporučila da sve što Vam nije jasno pitate profesore ili asistente, bilo na predavanjima i vježbama, bilo na konzultacijama. Da ponovno studiram svakako bih iskoristila mogućnost razmjene studenata jer sam čula samo odlične stvari o tome. Nemojte propustiti svoju priliku!

ALJOŠA GRAOVAC nastavnik fizike u Virovitici

Studiranje na Odjelu za fiziku ostalo mi je u lijepom sjećanju zbog pristupačnih asistenata koji uvijek nađu vremena za konzultacije. Posebno bih istaknuo i uključivanje studenata u rad na zimskim školama fizike. U više navrata sam sudjelovao u izradi pokusa i organiziranju zimske škole, a to iskustvo mi je pomoglo u vještinama koje svakodnevno koristim u školi. Također, mnoštvo zajedničkoga rada na različitim kolegijima pomoglo mi je razviti vještine timskoga rada, a kolege su mi postali prijatelji. Sve u svemu, rado se prisjetim vremena studiranja na Odjelu za fiziku.

IVA IVANIŠIĆ medicinska fizičarka u bolnici u Osijeku

Nepuna dva mjeseca nakon diplome dobila sam posao u osnovnoj školi. Nedugo zatim, promijenila sam radno mjesto i otišla raditi u bolnicu. Sada radim posao iz snova – medicinski sam fizičar na odjelu nuklearne medicine! Iako sam studirala nastavnički smjer, na Odjelu sam stekla temeljna znanja i vještine koje su mi uvelike pomogle u novom poslu. Na čvrstim se temeljima lako gradi! Da ponovno upisujem fakultet svakako bih se odlučila za naš Odjel, samo bih ovaj puta otišla na razmjenu studenata te na taj način stekla dodatno iskustvo i motivaciju!

HRVOJE MILOLOŽA laborant na Odjelu za fiziku

Nakon diplomiranja zaposlio sam se u privatnoj firmi za edukacije, zatim kao zamjena za laboranta na FERIT-u, a na kraju kao laborant na Odjelu za fiziku. Velika prednost studija su pristupačni profesori i asistenti koji su uvijek dostupni za konzultacije. Da mogu opet studirati puno više bih koristio stranu literaturu (Hewitt, Young & Freedman, Feynman…) iz naše knjižnice koja je izvrsna i svima je preporučam. Rado se sjetim izrade diplomskog rada koji je istovremeno bio veliki izazov, ali i veliko zadovoljstvo.

IRENA LUKANOVIĆ instruktorica fizike u Osijeku

Po završetku studija zaposlila sam se kao instruktorica fizike u privatnoj firmi u Osijeku. Obrazovanje na fakultetu dalo mi je širok spektar teorijskog znanja, ali i uvid u praktične vještine predavanja fizike i informatike. Kolegiji koji se uče na Odjelu kao i kvalitetna predavanja profesora, izvrsno su me pripremili za posao. Tijekom studiranja posebno su mi pomogle konzultacije, pa bih svima preporučila da se ne ustručavaju postavljati profesorima pitanja i ići na konzultacije kada god su im potrebne.

ADRIJAN ČAČIĆ nastavnik informatike u Vinkovcima

U školi sam počeo raditi još kao apsolvent i niti u jednom trenutku nisam imao problema sa zapošljavanjem. Na Odjelu sam stekao znanja i vještine koje svakodnevno koristim i koja nisu ograničena na poslove nastavnika. U posebno lijepom sjećanju su mi ostale referentice iz naše referade koje su uvijek bile spremne pomoći i odgovoriti na sva pitanja o studiju. Sjetim se i odlazaka do obližnje tržnice u pauzama, praktikuma u kojima smo u grupama radili pokuse i pisali izvještaje te velike predavaonice, šezdesetice, u kojoj smo imali predavanja na prvoj i drugoj godini.


Back to Top