MPP2015 – ASTRONOMSKE RADIONICE POMOĆU TELESKOPA

PRAĆENJE – ” Astronomske radionice pomoću teleskopa” je projekt studenata Odjela za fiziku odobren u sklopu Malih projektnih prijedloga, 2015. godine. Realizacija se provodi u 2016.-toj. Ovim putem možete pogledati jednu od radionica koju su studenti pripremili i popratili fotografijama. Cjelokupnu dokumentaciju prijavljenih projekata moći ćete pogledati u posebnoj rubrici MPP(Mali projektni prijedlozi) na webu kvalitete na: www.fizika.unios.hr/kvaliteta.

Voditelji ovog projekta: Maria Vukić i Iva Ivanišić i članovi: Vanja Dušić, Adriana Šafran, Ivana Marinić, Dominik Jeličić, Suzana Ibrahimović i Ivana Alerić.

 

Dana 7. lipnja 2016. godine realizirana je radionica promatranja neba. Na promatranju su prisustvovali učenici osnovne škole Bilje i svi zainteresirani. Promatrali su Mars i Saturn koji su bili u opoziciji te Mjesec i Jupiter s njegova četiri satelita. Fotografije ove zanimljive radionice koja je jedna u nizu, možete pogledati ovdje slika promatranje neba slika promatranje neba1 slika promatranje neba2 slika promatranje neba3 slika promatranje neba4 slika promatranje neba5 slika promatranje neba6 slika promatranje neba7 slika promatranje neba8