Poziv na aktivnosti Izviđačkog kluba Javor

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Svrha Izviđačkog pokreta je: “… doprinositi razvoju djece i mladih u postizanju njihovih punih tjelesnih, umnih, osjećajnih, društvenih i duhovnih potencijala kao pojedinaca, kao odgovornih građana i kao članova njihove lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice.

Misija Izviđačkog pokreta je: “… doprinositi odgoju i obrazovanju mladih, kroz sustav vrijednosti temeljen na Izviđačkom zavjetu i zakonima, pomoći izgraditi bolji svijet u kojem su ljudi ispunjeni kao osobe i imaju konstruktivnu ulogu u društvu.

IZVIĐAŠTVO JE ODGOJ ZA ŽIVOT – ono putem svrshishodne zabave putem igre i druženje potiče na učenje i savladavanje novih znanja i vještina.

Pozivamo Vas pridružite nam se na aktivnostima Izviđačkog kluba JAVOR u Tjednu cjeloživotnog učenja.

Plakat – Tjedan cjeloživotnog učenja

Poziv – Tjedan cijeloživotnog učenja