CERN openlab Summer Student Programme

Odjel za fiziku, Osijek - 16. 12. 2014.

Are you a B.Sc. or M.Sc. student (who will have completed at least three years of full-time studies at university level by next spring) in Computer Science, Mathematics, Engineering or Physics, interested in working on advanced IT projects for two full months during the summer...

Announcement


Savez za energetiku Hrvatske raspisao natječaj za stipendije studentima za zanimanja u području zelenog gospodarstva

Odjel za fiziku, Osijek - 16. 12. 2014.

Savez za energetiku Hrvatske danas je objavio Javni natječaj za dodjelu godišnjih stipendija za 2015. godinu za sljedeće programe: GREENVEST+ - program potpore studentima preddiplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva te GREENVEST++ - program potpore studentima diplomskog studija za zanimanja u sektoru zelenog gospodarstva koji namjeravaju pokrenuti samostalnu poslovnu aktivnost u sektoru zelenog gospodarstva.

Za dodjelu stipendija Saveza za energetiku Hrvatske za 2015. godinu imaju se pravo natjecati redovni studenti na preddiplomskom i diplomskom (dodiplomskom) ili integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskim i inozemnim sveučilištima koji nisu stariji od 25 godina i koji nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija te imaju hrvatsko državljanstvo.

Pod pojmom zeleno gospodarstvo misli se na sljedeća područja: održiva arhitektura, niskougljična gradnja, održivo uređenje i inteligentno upravljanje domom, obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, napredni prijenos i distribucija, niskougljična i e-mobilnost, održivi niskougljični kućanski i industrijski uređaji i sustavi, ekološka proizvodnja hrane, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, održivi turizam te održivo upravljanje vodnim resursima.

Opći kriteriji za dodjelu stipendija su: kvaliteta prijedloga projekta/programa i njihov doprinos ostvarenju ciljeva Javnog natječaja; originalnost, stupanj inovativnosti i napretka; doprinos projekta/programa ukupnom razvoju društva; strateška važnost prijedloga projekta/programa i njihova sposobnost da unaprijede hrvatsko zeleno gospodarstvo; vrijednost ostalih prijavljenih projekata i programa. Posebni kriteriji za dodjelu stipendija su: inovativnost i kvaliteta; mogućnost provedbe i konkretne koristi koje donose projekti/programi namijenjeni razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva.

Prijave na natječaj zaprimaju se u roku 15 dana od dana objave, a podnose se isključivo putem službenih obrazaca Saveza za energetiku Hrvatske. Obrasci se nalaze i mogu se preuzeti na portalu croenergo.eu, a pozivom na broj telefona 01-6441-445 moguće je zatražiti da budu poslani e-poštom ili poštom na adresu zainteresiranih kandidata.

"Projekt stipendiranja pokrenuli smo krajem 2013. godine s ciljem pružanja potpore studentima koji se obrazuju u nekom od 12 područja zelenog gospodarstva. Tijekom 2014. godine stipendirali smo 4 studenta te pružili 6 tehnološko-tehničkih pomoći. Kao i program stipendiranja u 2014. i ovaj su donacijski podržali Hrvatska elektroprivreda d.d. te Robert Bosch d.o.o., a na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Nadamo se kako će se u narednim godinama, poboljšanjem ekonomskih okolnosti, povećati broj donatora za ove namjene te kako ćemo podržati školovanje još većeg broja studenata.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Tekst javnog natječaja i obrazac za prijavu nalaze se u vezanim dokumentima na dnu sljedeće poveznice.


Postanite mentor Ljetne tvornice znanosti

Odjel za fiziku, Osijek - 9. 12. 2014.

Ljetna Tvornica Znanosti je skup znanstveno- edukacijskih radionica, u trajanju od tjedan ljetnih dana, namijenjenih djeci i mladima u dobi od 10 do 18 godina. Projekt je započeo 2007. godine na Mediteranskom institutu za istraživanje života - MedILS u Splitu, 2010. godine pridružuje se Čakovec i 2011. godine Samobor (uz pomoć Instituta sinergije znanosti i društva te Kluba samoborskih studenata).

Programi radionica LJTZ temelje se na dovođenju djece u izravni kontakt sa znanstvenim problemom, te ih potiču na samostalno, kreativno i originalno rješavanje.Osnivačka skupština Studenskog sportskog kluba FIZOS

Odjel za fiziku, Osijek - 5. 12. 2014.

Temeljem odluke inicijativnog odbora, a sukladno čl. 11. Zakona o udrugama (NN 74/14) i čl. 14. Zakona o športu (71/06) saziva se

Osnivačka skupština Studenskog sportskog kluba FIZOS, za 05. prosinca 2014. godine u 14.00 sati, u predavaonici 60 na Odjelu za fiziku, Trg Ljudevita Gaja 6, Osijek

Za osnivačku skupštinu predlaže se sljedeći

Dnevni red:
 1. Otvaranje skupštine i izbor radnih tijela:
  • radnog predsjedništva
  • zapisničara
  • ovjerovitelji zapisnika
 2. Donošenje statuta
 3. Izbor:
  • predsjednika i dopredsjednika
  • izvršnog odbora
  • nadzornog odbora
 4. Donošenje odluke o pokretanju postupka upisa u registar udruga
 5. Donošenje odluke o pravu zastupanja
 6. Donošenje odluke u učlanjivanju u Studentski športski savez Sveučilišta J.J. Strossmayera
 7. Različito
Za inicijativni odbor
Josip Cvenić, prof.


Natječaj za stipendije

Odjel za fiziku, Osijek - 4. 12. 2014.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, objavilo je u petak, 28. studenoga 2014. godine Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. godinu.

Detaljnije obavijesti pogledajte na web stranici.


Post-doctoral Researcher and PhD Positions

Odjel za fiziku, Osijek - 2. 12. 2014.
Obavijest o kolegijima
Odjel za fiziku