Promatranje neba

Odjel za fiziku, Osijek - 30. 3. 2014.
Odjel za fiziku - promatranje neba

U organizaciji Odjel za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku zadovoljstvo nam je pozvati Vas na

PROMATRANJE NEBA

uz popratno predavanje uvaženog

Prof. dr. sc. Vladisa Vujnovića

koje će se održati u utorak 01. travnja 2014. u 19:00 sati iz dvorišta Odjela za fiziku, Trg ljudevita Gaja 6.

Napomena: u slučaju oblačnog vremena promatranje se odgađa do novog pravovremenog najavljenog termina.Prvi Student Tech Club (STC)

Odjel za fiziku, Osijek - 26. 3. 2014.
Prvi STC
Jeste li u potrazi za nečim zanimljivim - Upravo ste to pronašli!

Pozivamo vas na prvi ovogodišnji Student Tech Club (STC) koji će se održati u ponedjeljak 31.03.2014. od 18 do 19:45h na Elektrotehničkom fakultetu (K.Trpimira 2B) u dvorani 2-21.

Kako bi praćenje predavanja učinili što ugodnijim za svakog smo posjetitelja osigurali Red Bull i grickalice.

Što je Student Tech Club (STC)

STC je neformalno druženje studenata (i onih koji se tako osjećaju).

Na Student Tech Clubu možete slušati zanimljiva predavanja o različitim Microsoftovim tehnologijama koja održavaju Microsoft Student Partneri.

Cilj samog STC je razvijanje „networkinga“, upoznavanje novih tehnologija, upoznavanje osoba sličnog interesa, razvoj prezentacijskih vještina i slično.

Agenda:

18:00-18:30 Web aplikacije (Što, Kako, Zašto) – Ivan Marković, MSP Lead
18:30-19:00 Dizajn web stranice – Dinko Jakovljević, MSP
19:00-19:45 Skalabilne arhitekture na Azureu – Vedran Vučetić, MSP i predavač na WinDays14 konferenciji

Kontakt podaci:

IVAN MARKOVIĆ
Voditelj MSP programa u Osijeku
e-mail: ivan.markovic@studentpartner.com
TOMISLAV STANKOVIĆ
Marketing koordinator MSP programa u Osijeku
e-mail: tomislav.stankovic@studentpartner.comEURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu!

Odjel za fiziku, Osijek - 25. 3. 2014.
Agencija za mobilnost i programe EU

EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu! 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (Agencija) unutar svojih aktivnosti uključuje i EURAXESS uslužni centar namijenjen pružanju pravne i administrativne potpore stranim istraživačima prilikom nastavka njihove karijere u Republici Hrvatskoj; hrvatskim istraživačima za realizaciju znanstveno-istraživačkog rada u inozemstvu, kao i potporu u planiranju međunarodne znanstvene suradnje i korištenju financijskih pomoći/stipendija.

Dodatno, Agencija je uključena u proces uklanjanja prepreka koje se javljaju prilikom dolaska stranih istraživača u RH, kao i u promociju i administriranje EURAXESS portala koji omogućuje lakšu potragu za istraživačkim poslovima unutar EU, kao i oglašavanje poslova na razini EU putem portala EURAXESS Poslovi (EURAXESS Jobs) te povezivanje istraživača i poslovnog sektora.

Kako bi se EURAXESS inicijativa, koja ove godine obilježava 10. godinu svojeg postojanja, predstavila hrvatskim građanima, prvenstveno studentima i mladim istraživačima, u suradnji s Europskom komisijom Agencija 3. travnja 2014. ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice organizira događaj pod nazivom EURAXESS na kotačima – Istraživači u pokretu! u okviru europske turneje s 29 postaja u 22 grada.

Ovim događajem studentima i mladim istraživačima pružit će se informacije o mogućnostima pokretanja ili nastavljanja istraživačke karijere u okviru Europskog znanstvenog prostora. Autobus Europske komisije, kao dio navedene turneje, ponudit će direktan pristup informacijskim terminalima i EURAXESS stručnjacima s kojima će biti moguće razgovarati o EURAXESS uslugama i mogućnostima. Kao dodatan poticaj za nastavak istraživačke karijere, u okviru turneje pružat će se usluge profesionalnog fotografiranja i uploadanja životopisa na portal EURAXESS Poslovi te time svima zainteresiranima olakšati prezentiranje znanja, vještina i kompetencija poslodavcima.

Uz navedeno, u okviru događaja dostupne su i radionice na temu Kako se prijaviti na istraživačka radna mjesta u Europskoj uniji i korištenje Europass životopisa te Predstavljanje mogućnosti financiranja (NEWFELPRO, ERASMUS), s ograničenim brojem sudionika. Detalje možete vidjeti u programu na sljedećoj poveznici.

Pozivamo Vas da se pridružite ovom događaju kojim se Republika Hrvatska i njezina postojeća i buduća istraľivačka zajednica pridružuju obilježavanju djelovanja zajedničkog europskog istraživačkog prostora koji obuhvaća 40 država.

Za više informacija, posjetite posebnu Facebook stranicu ovog događaja (https://www.facebook.com/events/255765597932053/ωfref=ts) kao i mrežne (www.mobilnost.hr) i Facebook stranice Agencije (https://www.facebook.com/pages/Agencija-za-mobilnost-i-programe-Europske-unije/131718973563002).

Za eventualne upite kontaktirajte nas na euraxess@mobilnost.hr ili na 01/ 5005 635.

Veselimo se Vašem dolasku!

S poštovanjem,

Antonija Gladović
v. d. ravnatelja


ERASMUS+ - kriteriji evaluacije za zaprimljene prijave

Odjel za fiziku, Osijek - 25. 3. 2014.
Erasmus+

Dana 24. ožujka 2014. godine održana je prezentacija o ERASMUS+ programu individualne mobilnosti studenata za akademsku 2014./2015. godinu na Učiteljskom fakultetu u Osijeku, Campus, Cara Hadrijana 10.

Prezentaciju je vodila Martina Šuto, sveučilišna koordinatorica za ERSMUS program razmjene. Sve informacije o prijavama na natječaj za ERASMUS + KA1 individualna mobilnost studenata, možete naći na stranicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pod međunarodna suradnja.

Ono što je najzanimljivie bilo na prezentaciji jesu informacije o ono što se događa poslije prijava, a to je evaluacija zaprimljenih prijava studenata:
 • Sve prijave prolaze evaluaciju od strane povjerenstva, prema unaprijed određenim kriterijima: - akademski uspjeh (vrednuje se što veći prosjek ocjena)
 • Poznavanje engleskog/njemačkog jezika (organizirat će se ispit za procjenu stvarnog znanja engleskog ili njemačkog jezika neovisno o stečenim ocjenam tijekom redovnog studiranja. Ukoliko se pokaže da nekome treba dodatno znanje organizrat će se online tečaj za one koji ne polože ovaj ispit)
 • Pismo motivacije (posebno se vrednuje motivacija studenata za odlazak u inozemstvo na stručnu praksu ili studijski boravak)
 • Dodatni kriterij – intervju (sa svim studentima koji su poslali svoje prijave povjerenstvo će održat kratki usmeni itervju)
Nakon što studenti prođu na natječaju, ukoliko traženo sveučilište u inozemstvu nije na popisu s kojima je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku sklopilo bilateralni ugovor (međuinstitucionalni sporazum), slijedi kontaktiranje željenog sveučilišta i sklapanje istoga. Također se spominje da oni koji odlaze na inozemno sveučilište kako bi radili na svom završnom/diplomskom radu na matičnoj instituciji moraju imati odobrenog mentora, dok je kontakt nastavnik u inozemstvu ko-mentor na tom radu. Tko želi obavljati stručnu praksu u inozemstvu može posjetiti stranice Agencije za mobilnost www.mobilnost.hr koje su podrška studentima u tu stvrhu.

Za sva dodatna pojašnjena možete se slobodno obratiti koordinatorici ERASMUS+ programa za Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera Martini Šuto, Trg Svetog Trojstva 3, Osijek.

Izvješće sastavila
Tonka Zujić, oec.
Ured za kvalitetu Odjela za fiziku


Info dan o Erasums+ programu mobilnosti

Odjel za fiziku, Osijek - 19. 3. 2014.

Sve studente Sveučilišta u Osijeku pozivamo na IINFO DAN o ERASMUS+ PROGRAMU MOBIILNOSTI za akademsku godinu 2014./2015.

Info dani će se održati

petak, 21.03.2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Gajev trg 7, Dvorana br. 10, 1. kat, 11:15 sati
ponedjeljak, 24.03.2014. godine, Učiteljski fakultet u Osijeku, Campus, Cara Hadrijana 10, Svečana dvorana, 1. kat, 11:30 sati

Više o mobilnosti možete pogledati na linku.Studenti i poduzetnici na jednom mjestu

Odjel za fiziku, Osijek - 10. 3. 2014.
Najveća studentska internacionalna organizacija – AIESEC, u travnju organizira Croatia Youth to Business Forum (Y2B). Na njemu će studenti imati priliku upoznati vodeće poduzetnike i direktore, i saznati što se to od njih očekuje jednom kada se budu našli na tržištu rada.

Croatia Youth to Business Forum održat će se 10. travnja 2014. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a na njemu će moći sudjelovati svi studenti, bez obzira na fakultet, status, godinu ili članstvo u AIESEC-u. Cilj ovoga projekta je spajanje studentskog i poslovnog svijeta kako bi se generirale nove ideje i kako bi se studente upoznalo s korporacijama i vještinama koje su im potrebne za uspješnu poslovnu karijeru. Forum se sastoji od predavanja vodećih ljudi poznatih svjetskih i hrvatskih tvrtki, panel rasprava i radionica, kako bi studenti mogli aktivno sudjelovati u Forumu.

Tema prvog osječkog Y2B-a jest „Liderstvo u 21. stoljeću“, a tvrtke sudionice moći će iznijeti svoje viđenje prepoznatljivog vodstva i predstaviti što njihovo poslovanje čini uspješnim. Isto tako, priliku za iznošenje svojih mišljenja i stavova dobit će i studenti te na taj način pomoći tvrtkama kako bi vidjeli što mladi žele i misle. Pitanja na koja će odgovoriti ovaj Forum jesu: Što znači biti lider danas i u budućnosti, Koje su karakteristike uspješnoga vođe, Koje su kompetencije potrebne, Kako možemo doprinijeti poboljšanju zajednice, Koja su sadašnja i buduća mjerila kvalitete i uspjeha u poslovanju.

Na dosadašnjim Forumima sudjelovale su brojne domaće i internacionalne tvrtke sa sjedištem u Hrvatskoj, kao što su DHL International, PWC Hrvatska, Hrvatski Telekom, Erste&Steiermärkische banka, INA, Hypo-Alpe Adria Bank, Nestle Hrvatska te Hub Impact Zagreb, kao i brojni govornici iz hrvatske i strane poslovne klime. Više informacija možete pronaći na www.aiesec-osijek.com ili na facebook stranici https://www.facebook.com/CroatiaY2B.

AIESEC Osijek
www.aiesec-osijek.hr
Gajev Trg 7, 31000 Osijek
tel: 031 224 470
email: aiesec.osijek@gmail.com


Radionica za sve studente: “Razgovor s poslodavcem”

Odjel za fiziku, Osijek - 7. 3. 2014.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Služba za profesionalno savjetovanje studenata

Radionica za sve studente: “Razgovor s poslodavcem”

održat će se u Rektoratu Sveučilišta u Osijeku, Trg Sv. Trojstva 3, 2. kat, predavaonica br. 1,
u četvrtak, 20. ožujka 2014., s početkom u 13.30 sati. Radionica je namijenjena svim studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Prijave za sudjelovanje primaju se najkasnije do 18. ožujka 2014. g. na e - mail adresu: visnja@unios.hr.


Erasmus+ KA1 - individualna mobilnost za studente u akad. godini 2014/2015.

Odjel za fiziku, Osijek - 4. 3. 2014.

U okviru ERASMUS+ Programa - Ključne aktivnosti 1 - individualna mobilnost studenata, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku objavljuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije u akademskoj godini 2014/2015.

Svrha boravka u inozemstvu je studijski boravak ili stručna praksa ili kombinirani studijski boravak i stručna praksa.

Osnovni ciljevi Erasmus+ studijskog boravka su: stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture; promicanje suradnje među visokoškolskim ustanovama i organizacijama; obrazovanje studenata s međunarodnim iskustvom; jednostavnije priznavanje razdoblja mobilnosti te prijenos bodova primjenjujući ECTS bodovni sustav. Osnovna svrha obavljanja stručne prakse u inozemstvu je: prilagodba specifičnim zahtjevima tržišta rada zemalja Europske unije; stjecanje specifičnih vještina te bolje razumijevanje ekonomije i društva kroz radno iskustvo.

Na Natječaj se mogu prijaviti svi redoviti ili izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku.

Važeće razdoblje za realizaciju mobilnosti je 01. lipnja 2014. – 30. rujna 2015.

Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u državama punopravnim članicama Europske unije (27 država članica Europske unije: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Latvija, Letonija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Velika Britanija).

Preduvjet za realizaciju mobilnosti u svrhu studijskog boravka su sklopljeni Erasmus+ međuinstitucionalni ugovori.

Preduvjet za realizaciju mobilnosti u svrhu stručne prakse su sklopljeni ugovori o stručnoj praksi s organizacijama u kojima će studenti obavljati stručnu praksu.

Dužina razdoblja mobilnosti za studijski boravak je najkraće 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Dužina razdoblja mobilnosti za stručnu praksu je najkraće 2 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Dužina razdoblja mobilnosti za kombinirani studijski boravak i stručnu praksu je najkraće 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci.

znosi financijske potpore za studente ovisi o vrsti i trajanju aktivnosti za koju se studenti prijavljuju u okviru ovog Natječaja i navedeni su u Uputama za studente. Upute za studente za prijavu na natječaj i realizaciju mobilnosti neizostavni su dio Natječaja.

Prijava za mobilnost studenata treba sadržavati:
 1. popunjen prijavni obrazac
 2. kopiju domovnice
 3. potvrdu o statusu studenta
 4. prijepis ocjena svih položenih ispita
 5. prijavni obrazac za dodatno financiranje studenata s invaliditetom
 6. prijavni obrazac za dodatno financiranje studenata posebnog socioekonomskog statusa

ROKOVI ZA PRIJAVU

 1. rok za prijavu: 28. ožujka 2014.
  za mobilnost u svrhu studijskog boravka koja će se realizirati tijekom cijele akademske godine ili u zimskom semestru 2014/2015., ili za mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse koja će se realizirati u razdoblju: 01. lipnja 2014. - 30. rujna 2015
 2. 2. rok za prijavu: 28. rujna 2014.
  za mobilnost u svrhu studijskog boravka koja će se realizirati u ljetnom semestru akademske 2014/2015.,ili za mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse koja će se realizirati u razdoblju: 01. studenoga 2014. - 30. rujna 2015.
Prijavni obrazac u elektroničkom obliku (.docx format) potrebno je poslati na e-mail adresu: erasmus@unios.hr, a potpisani primjerak i ostale dokumente za prijavu na natječaj potrebno je poslati isključivo preporučenom poštom na adresu:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku - Rektorat
Za ERASMUS+ KA1 Natječaj
Trg Svetog Trojstva 3
31000 Osijek

Napomena: Neispravno popunjeni prijavni obrasci ili prijave s nepotpunom dokumentacijom neće se razmatrati! Prijavni obrazac treba biti poslan u .docx formatu na e-mail:  erasmus@unios.hr, a potpisani primjerak treba biti priložen uz ostale dokumente za prijavu na natječaj. Prijave moraju biti poslane isključivo preporučenom poštom do krajnjih rokova za prijavu. Datum poštanskog pečata koji se nalazi na omotnici prijave ne smije biti kasniji od pojedinih krajnjih datuma određenih za prijavu. Prijave koje Sveučilište zaprimi samo elektroničkim putem ili prijave poslane poštom nakon krajnjeg roka za prijavu smatrat će se nevažećima.

Tekst natječaja
Popis akademskih Erasmus koordinatora
Popis inozemnih partnerskih sveučilišta i Erasmus+ međuinstitucionalnih ugovora

Dodatne informacije

Erasmus+ KA1 program individualne mobilnosti studenata provodi se u okviru Erasmus+ Programa u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, Zagreb.

AKADEMSKI ERASMUS KOORDINATOR Odjela za fiziku
Izv.prof.dr.sc. Vanja Radolić, soba broj 55/1

ADMINISTRATIVNI ERASMUS KOORDINATOR Odjela za fiziku
Tonka Zujić, oec., soba broj 54/1


Obavijest o rasporedu
Raspored odjela

Obavijest o kolegijima
Odjel za fiziku