Studenti pomažu studentima

Erasmus Student Network (ESN) je najveća studentska organizacija u Europi koja djeluje pod krilaticom “Studenti pomažu studentima”.

Erasmus studentska mreža Osijek (ESN Osijek) nastoji pomoći svim studentima na razmjeni koji dolaze u Osijek, svim odlaznim studentima te studentima našega Sveučilišta koji se tek vraćaju s razmjene.

Jedan od projekata ESN-a je ESN Buddy u koji za cilj ima olakšati integraciju stranih studenata u lokalnu zajednicu. Putem navedenoga projekta jača se povezanost lokalnih studenata s inozemnima. Lokalnim studentima se pruža mogućnost rada u interkulturalnom okruženju, stvaranje međ‘unarodnih kontakata i prijateljstva izvan granica matične države.

U ime ESN-a Osijek bih Vas željela zamoliti da na svojim web-sjeditima objavite link za prijavu na naš ESN Buddy program kroz kratak opis za prijavu.

Na ovaj način pripomoći ćete lakšoj integraciji inozemnih studenata koji ovaj semestar dolaze na vaš Fakultet i naše Sveučilište, a uz to lokalnim studentima će se kroz ovaj program omogućiti aktivan društveni doprinos našoj zajednici i internacionalizacija kod kuć‡e.

Link: www.facebook.com/ESNOsijek

Opis: Voliš upoznavati nove ljude i različite kulture? Želiš steć‡i internacionalne prijatelje te provesti semestar u multikulturalnom društvu?

Iskusi internacionalizaciju kod kuće te upoznaj Europu bez da napustiš Osijek – prijavi se na naš Buddy program i postani najbolji prijatelj studentu na razmjeni/praksi, pomozi mu da upozna ljepote našega grada te upozna našu kulturu!

Katarina Fekete
Communications Officer
pr@esnosijek.hr

ESN Osijek
info@esnosijek.hr
www.facebook.com/esnosijek