Raspisivanje Nacionalnog programa stipendiranja “Za žene u znanosti” 2019.

Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti Vas da su L’Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali trinaesti po redu natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € i ove će se godine pojedinačno nagraditi četiri najbolje hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, za njihov doprinos u znanstvenim spoznajama na nacionalnoj i svjetskoj razini. Cilj ovog programa jest dodatno motivirati i podržati žene znanstvenice u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

Prema pravilniku natječaja kandidatkinje za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ ne mogu biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja te se ne mogu prijaviti dvije godine zaredom, a moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj i imati preporuku mentora. Također, jedan od uvjeta za sudjelovanje u natječaju je da svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj fazi izrade doktorske disertacije.

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od vodećih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja dugog više od jednog desetljeća su, uz akademika Kusića, i akademici Vida Demarin, Sibila Jelaska, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković i prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer.

Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju od 20. studenog do 20. prosinca 2018. godine.

Svi detalji natječaja bit će dostupni od 20. studenog na službenim stranicama Ministarstva kulture.

Ovim putem Vas molimo za podršku ovom programu stipendiranja te podržite žene u znanosti na način da ovu obavijest proslijedite svojim kanalima do svih potencijalnih kandidatkinja.

Također, ukoliko se slažete, poslat ćemo Vam plakat, kao još jedan komunikacijski kanal u sklopu Vaše cijenjene ustanove kojim ćemo informirati i potaknuti potencijalne kandidatkinje na prijavu.

Bit ćemo slobodni kontaktirati vas za povratnu informaciju.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja stojimo na raspolaganju.

Unaprijed hvala.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski tim programa „Za žene u znanosti“

TAMARA BEGIĆ | CONSULTANT
RATKAJEV PROLAZ 8, ZAGREB, HRVATSKA
t + 385 1 555 04 52
f + 385 1 555 04 81
m + 385 91 4669 656
www.mpr.hr